تبلیغات
تبلیغات
تبلیغات
تبلیغات
تبلیغات
لیلاب سرزمین زیباییها
آخرین مراحل بزرگترین جنگ ضد تروریستی جهان

 آخرین مراحل بزرگترین جنگ ضد تروریستی جهان

 

درعرصه میدانی بیش از ۸۰ درصد خاک سوریه در اختیار نظام است و دربعد سیاسی نیز ضمن تحکیم ثبات سیاسی سوریه بعد ازانتخابات ریاست جمهوری،روند آشتی ملی با جدیت دنبال می شود.

بشار اسد که به پشتوانه رأی ملت برای یک دوره هفت ساله دیگر مقام ریاست جمهوری سوریه را بر عهده گرفت، در مراسم ادای سوگند خویش ضمن اشاره به آخرین تحولات سوریه و منطقه، راهبردهای دوره ریاست جدید خود را تشریح و در بخشی از سخنانش تأکید نمود: «امروز مرحله جدیدی را شروع کرده ‌ایم و همگان بر سر مبارزه با تروریسم و بازسازی اجماع دارند.»بشار اسد همچنین در مراسم تحلیف با بیان اینکه انتخابات بهترین پاسخ به تروریسم بود و ملت سوریه پس از سه سال و چهار ماه حمله و جنگ تروریسم علیه خود نشان دادند که ملتی واحد با قلبی واحد هستند و در مقابل تهدید سر خم نمی کنند، تأکید کرد: «دمشق تا پیروزی کامل به مبارزه با تروریسم و تروریست ها ادامه می دهد».

تحلیف اسد؛ نقطه عزیمت سوریه جهت رهایی از بحران
چند روزی از مراسم تحلیف رئیس جمهوری سوریه می گذرد؛ مراسمی که نقطه عزیمت سوریه جهت رهایی کامل از بحران و بازسازی کشور در ابعاد مختلف وجودی بوده و در اصل بیانگر "قدرت نمایی سوریه" و نشان دهنده "مشروعیت مردمی اسد" در مقابل همه گروه ها و کشورهایی است که از سال 2011 خواستار رفتن او بوده اند. حالا دیگر اسد برای بار سوم رئیس جمهوری سوریه شده است. این مسأله نشان می دهد کشور از مرحله حاد بحرانی عبور کرده و نه تنها خطر "سقوط یا تجزیه" سوریه پایان یافته و گزینه های نظامی و سخت افزاری در خصوص دمشق شکست خورده است، بلکه افزون بر آن راهبردها و مقاصد اولیه گروه های معارض و کشورهای مخالف نظام سوریه نیز نقش برآب شده است.

 

مراسم تحلیف اسد

موفقیت های جدید سوریه در عرصه های تحولات سیاسی و میدانی
طی روزهای اخیر و همزمان با آغاز دوره جدید ریاست جمهوری اسد، سوریه روزهای پیروزمندانه ای را پشت سر می گذارد و این کشور در حوزه های مختلف بویژه در عرصه تحولات میدانی و سیاسی شاهد موفقیت های چشمگیری بوده است که در ادامه به مهمترین آن ها اشاره می شود.

نخست؛ عرصه تحولات سیاسی
یکی از تحولات سیاسی مهمی که همزمان با آغاز دوره جدید ریاست جمهوری اسد در این کشور شاهد آن هستیم تغییر مواضع ضد سوری بسیاری از کشورهای منطقه و جهان در قبال بحران سوریه بوده است. چنانکه برخی از کشورهایی که تا چندی قبل چه بصورت مستقل و چه از طریق فشارهایی که از جانب محور غربی – عربی مخالف بشار اسد، مواضع و رویکردهای اشتباه و غیرواقع بینانه ای در برخورد با بحران سوریه داشته‌‌اند، اکنون به اشتباه خود پی برده و در مواضع شان نسبت به بحران سوریه تجدید نظر کرده‌اند که اردن از جمله این کشورها می باشد. لازم به یادآوری است اردن یکی از کشورهای مهمی است که تحت فشار عربستان و آمریکا، به پایگاه آموزشی نیروهای معارض سوری که معارضان معتدل خوانده می شوند، تبدیل شده بود که اغلب این افراد بعد از ورود به خاک سوریه به گروه‌های تروریستی داعش و جبهه النصره پیوسته بودند.
تحول سیاسی دیگر و صد البته بسیار مهم که در یکی دو روز گذشته شاهد آن بوده ایم، انحلال دولت موقت معارضان سوری بوده است. بطوریکه ائتلاف معارضان سوری اخیراً در استانبول اعلام کرد که دولت موقت مخالفین خارج نشین سوری که پست نخست وزیری آن در اختیار "احمد طعمه" بود و دفتر اصلی آن در شهر "غازی آنتپ" ترکیه قرا داشت، منحل شد که این تصمیم در نشست سه شنبه (31 تیر) شماری از عناصر شورای ائتلاف معارضان سوری در استانبول که به ارزیابی جدید از تحولات سوریه دست یافته بودند، اتخاذ شد. بی شک این تحول مهم آثار خود را به مرور در آینده نشان داده و بتدریج به تضعیف بیش از پیش جایگاه گروه های معارض که سه سال و اندی با قدرت تمام و تحت حمایت برخی از قدرت های منطقه و جهان بر علیه اسد جنگیده بودند خواهد پرداخت.
اما تحول سیاسی سوم و مهم مربوط به روند آشتی ملی است که از مدت ها پیش آغاز شده و در مراسم تحلیف هم بار دیگر مورد تأکید بشار اسد قرار گرفته است. در این زمینه برخی نظر سنجی ها نشان می دهد روند آشتی با حمایت های گسترده مردم سوریه روبه رو شده است. همچنین نتایج نظرسنجی نشان می دهد که بیشتر  سوری ها از روند آشتی با هدف حل بحرانی که بیش از سه سال است بر سوریه تحمیل شده، حمایت می کنند.

دوم؛ عرصه تحولات میدانی
علاوه بر حوزه سیاست، در عرصه تحولات میدانی سوریه نیز در چند روز گذشته شاهد رویدادهای مهمی بوده ایم، بطوری که در سایه اعتراف به شکست جامعه جهانی برای کنار زدن بشار اسد از قدرت، وی تلاش های تازه ای را برای تصاحب شهرهای از دست رفته آغاز کرده و تلاش دارد به پیشروی های خود ادامه دهد تا 20 درصد باقیمانده از خاک سوریه را که همچنان در تحت تسلط تروریست ها، پاکسازی کند. (طبق آخرین برآوردها بیش از 80 درصد خاک سوریه در اختیار نظام است)
در این راستا ارتش سوریه حملات زمینی گسترده خود را برای کسب دستاوردهای میدانی جدید آغاز کرده است. بگونه ای که مناطق مختلفی از سوریه از جمله حومه شرقی، شمالی و غربی دمشق، منطقه مورک در اطراف حماه و نیز حومه حمص و اطراف ادلب، مناطق شمالی حلب، درعا، مناطق اطراف شهرک معربلیت و همچنین منطقه قلمون در شمال دمشق و در مرزهای لبنان تک به تک شاهد درگیری نیروهای ارتش با گروه های تروریستی و تکفیری است که در همه مناطق مذکور نیروهای ارتش توانسته اند تلفات و خسارات سنگینی را به تروریست ها وارد ساخته و مقادیر زیادی سلاح و مهمات آن ها را منهدم سازند.
در همین چارچوب ارتش سوریه طی حمله ای توانسته بر چاه های گاز در ریف، حمص در مرکز کشور هم تسلط یابد که در این حمله نیروهای ارتش توانسته اند ۴۰ نفر از نیروهای تکفیری وابسته به دولت اسلامی یا همان داعش را از پای در آورد. علاوه بر اینها در یکی دو روز گذشته ارتش عملیات نظامی بزرگ خود در منطقه «جوبر» دمشق را نیز با هدف اولیه باز پس گیری مانع نظامی عرفه در این منطقه آغاز کرده است و گروه‌های مسلح طی چند روز اخیر مانع نظامی «عرفه» در منطقه جوبر را به تصرف خود درآورده بودند تا در واکنش به این اقدام نیروهای ارتش سوریه حمله گسترده و شدیدی را به این منطقه آغاز کنند، به گونه‌ای که هم اکنون این منطقه شاهد درگیری‌های شدید و سخت است و صدای این درگیری‌ها به وضوح به گوش اهالی مناطقی که در نزدیکی جوبر زندگی می‌کنند، به گوش می‌رسد. همزمان با عملیات نیروی پیاده نظام ارتش سوریه در منطقه جوبر، یگان توپخانه ارتش سوریه نیز مراکز تجمع گروه‌های مسلح در پشت خطوط درگیری را هدف قرار داده‌اند که انتظار می‌رود و ظرف روزهای آینده شاهد آزادسازی کامل این مانع باشیم.در مجموع می توان گفت تحولات میدانی و پیشروی های قدرتمندانه ارتش در سوریه روند پرشتابی به خود گرفته است. هر چند پاکسازی کامل مناطق آلوده به تروریست ها به دلایل مختلف در کوتاه مدت میسر نیست، اما موازنه قوا کاملاً به نفع نظام است و می توان پیش بینی کرد در یک بازه زمانی میان مدت، کار میدانی فیصله یابد.

ارزیابی نهایی
در خاتمه و به عنوان ارزیابی نهایی باید تأکید داشت مسئله کناره‌گیری اسد از قدرت دیگر موضوعی کهنه و ساقط شده است. حتی حرف آمریکا در این خصوص هم دیگر تمام شده بوده و محلی از اعراب ندار، در حالی که آمریکا کشوری بود که بیش از همه کناره‌گیری اسد از قدرت را تکرار کرده بود. حتی این حرف دیگر در عربستان و قطر هم تمام شده و موضوعیت خود را از دست داده است. چرا که اسد بار دیگر و برای هفت سال آینده متصدی مقامی گردید که ریشه و اساس آن را آرای حداکثری ملت، همبستگی و وحدت ملی تشکیل می دهد.
بنابراین بی تردید تحولات سیاسی و میدانی جدیدی که هم اکنون در سوریه در جریان بوده و می رود تا ثبات و آرامش و امنیت مطلوب نظر را در کشور محقق سازد، مطمئناً یکی از آثار و نتایج بسیار مهم انتخاباتی است که در 13 خرداد با حضور یکپارچه مردم و گروه های مختلف سیاسی برگزار گردید و در این انتخابات مردم و گرایش های متعدد جناحی و حزبی نشان دادند که در مسائل مهم و کلیدی و اساساً موضوعاتی که مربوط به سرنوشت و آینده سیاسی سوریه است همصدا بوده و در یک مسیر همگرایانه و نه واگرایانه عمل می کنند؛ مسأله ای که الهام از آن به عنوان تجربه ای که در سوریه جواب داد، توسط مردم و گروه های مختلف عراقی که در حال حاضر در کشوری که همانند سوریه چند ماه قبل، شرایط بحرانی را پشت سر می گذارد و با تنش های متنوع و آلوده به تروریسم و خشونت طلبی دست و پنجه نرم می کند، بی شک خواهد توانست آن را شرایط بحرانی عبور داده و امنیت و ثبات را دوباره در عراق حکمفرما و جاری سازد


ليست صفحات
تعداد صفحات : 1
صفحه قبل 1 صفحه بعد